Sunday, 20 October 2013

CHEESE SPRINKLED CAKE (CAKE TABUR KEJU)


RECIPE IN ENGLISH


CHEESE SPRINKLED CAKE
(CAKE TABUR KEJU)

TAKEN FROM:
Syanti Dewi (Diajar Masak)

INGREDIENTS:

5 eggs
1 egg white
200 g butter, melted
125 gr flour
50 gr  milk powder
200 gr Caster sugar
1 tbsp. SP (emulsifier)


HOW TO MAKE:

Beat eggs, sugar, and emulsifier (SP) until thick and fluffy.
Turn off the mixer.
Put flour and milk powder bit by bit. Mix well with a spatula.
Add melted butter and mix well with a spatula.
Brush the pan with butter and sprinkle with flour.
Put in a pan and an oven with a temperature of 150 for 30 minutes or until cooked.
Remove and let cool.
Divide the cake into two parts.
Rub the first cake with butter cream, then put the second layer on top.
Last step, Rub the top of the cake with butter cream and sprinkle with grated cheese.
Ready to serve with coffee or tea and Ready to eat.


RESEP DALAM BAHASA INDONESIA


CHEESE SPRINKLED CAKE
(CAKE TABUR KEJU)

TAKEN FROM :
Syanti Dewi (Diajar Masak)

BAHAN YANG DIBUTUHKAN :

5 butir telur
1 putih telur
200 gr mentega, cairkan
125 gr terigu
50 gr susu bubuk instan
200 gr gula halus
1 sdm SP (emulsifier)


CARA MEMBUAT:

Kocok telur, gula, dan TBM hingga kental dan mengembang.
Matikan mikser.
Masukan tepung dan susu bubuk sedikit demi sedikit. Aduk rata dengan spatula.
Masukkan mentega cair dan aduk rata dengan spatula.
Oles Loyang dengan mentega dan taburi dengan tepung.
Masukan dalam loyang lalu oven dengan suhu 150 selama 30 menit atau sampai matang.
Angkat dan biarkan dingin.
Bagi kue menjadi dua bagian.
Olesi kue bagian pertama dengan butter cream, Kemudian tumpuk dengan kue bagian kedua.
Oles bagian atas kue dengan butter cream dan taburi dengan keju parut.
Siap di hidangkan dan dimakan dengan the atau kopi hangat.


¡buen provecho


eet smakelijk


Bon Appetit



Protected by Copyscape Plagiarism Finder

No comments:

Post a Comment