Tuesday, 27 November 2012

MAKASAR GRILLED FISH (IKAN BAKAR BUMBU MAKASAR)


RECIPE IN ENGLISH


MAKASAR GRILLED FISH
(IKAN BAKAR BUMBU MAKASAR)


Material:

1 fish baramundi

Spices:

8 cloves garlic
3 pieces of candle nut
3 cm turmeric
3 cm ginger
2 tsp salt


To spread:

2 tablespoons margarine or  vegetable oil
2 tablespoons soy sauce

How to make:

Clean the fish and then cut into thin slanting slices (cut off)
Then give the spice paste.
Store in the refrigerator (keep overnight).
When would be grilled or baked in the oven, do not forget to brush the fish with the material spread
Bake or Grill until done (do not forget to turn the fish that mature evenly)


RESEP DALAM BAHASA INDONESIA


MAKASAR GRILLED FISH
(IKAN BAKAR BUMBU MAKASAR)


Bahan-Bahan:

1 ekor ikan baramundi

Bumbu halus :

8 siung bawang putih
3 buah kemiri
3 cm kunyit
3 cm jahe
2 sdt garam


Untuk olesan :

2 sdm minya sayur atau margarin cair
2 sdm kecap manis


Cara membuat :

Bersihkan ikan kemudian potong-potong miring tipis (dikerat)
Kemudian beri bumbu yang sudah dihaluskan.
Simpan dalam lemari es (disimpan semalaman).
Ketika akan dipânggang didalam oven atau dibakar, jangan lupa untuk mengoles ikan dengan bahan olesan
Panggang atau Bakar hingga matang (jangan lupa untuk membalikkan ikan agar matangnya merata)