RECIPE IN ENGLISH
MAKASAR GRILLED FISH
(IKAN BAKAR BUMBU MAKASAR)
Taken From : http://amelcentil.blogspot.com.au
Material:
1 fish baramundi
Spices:
8 cloves garlic
3 pieces of candle nut
3 cm turmeric
3 cm ginger
2 tsp salt
To spread:
2 tablespoons margarine or vegetable oil
2 tablespoons soy sauce
How to make:
Clean the fish and then cut into thin slanting slices (cut off)
Then give the spice paste.
Store in the refrigerator (keep overnight).
When would be grilled or baked in the oven, do not forget to brush the fish with the material spread
Bake or Grill until done (do not forget to turn the fish that mature evenly)
RESEP DALAM BAHASA INDONESIA
MAKASAR GRILLED FISH
(IKAN BAKAR BUMBU MAKASAR)
Taken From : http://amelcentil.blogspot.com.au
Bahan-Bahan:
1 ekor ikan baramundi
Bumbu halus :
8 siung bawang putih
3 buah kemiri
3 cm kunyit
3 cm jahe
2 sdt garam
Untuk olesan :
2 sdm minya sayur atau margarin cair
2 sdm kecap manis
Cara membuat :
Bersihkan ikan kemudian potong-potong miring tipis (dikerat)
Kemudian beri bumbu yang sudah dihaluskan.
Simpan dalam lemari es (disimpan semalaman).
Ketika akan dipânggang didalam oven atau dibakar, jangan lupa untuk mengoles ikan dengan bahan olesan
Panggang atau Bakar hingga matang (jangan lupa untuk membalikkan ikan agar matangnya merata)