Wednesday, 14 August 2013

CHOCOLATE CROISSANTS


RECIPE IN ENGLISH


CHOCOLATE CROISSANTS


PUFF PASTRY

TAKEN FROM:
Book Recipe “Pastry and Pie”
by : Ike K Hermawan & Wulan Sucipto

INGREDIENTS:

500 grams of flour
50 grams of butter
7 ml of orange juice
10 grams of refined sugar
300 ml of water
300 grams korsvet/ pastry margarine (if you can’t find it, can be replaced with butter), leave in the room temperature
Divide into 3 parts


HOW TO MAKE:

Mix flour, butter, salt and lemon juice, knead by hand, pour the water gradually, stirring constantly until smooth.
Cover the dough with plastic wrap and let stand for 20 minutes.
Mill the dough with a rolling pin to form a 3 mm thick rectangle.
Take 1/3 part of korsvet, then spread to 1/3 sheet of dough.
Fold the parts that are not coated to the middle and other parts to the middle, fold up to form 3 layers (like an envelope)
Mill back and fold into 3 next layers.
Wrap the dough with plastic and fabric.
Keep the dough in the refrigerator for 30 minutes.
Mill again and repeat until korsvet is used up (3 times).
Then the dough is ready to be formed.


CHOCOLATE CROISSANTS

By :
WIDYA SRI RUSDIANTI

INGREDIENTS:

Puff pastry, size 30 X 30 CM
Mini chocolate chips as many as you wish
Evaporated milk
2 Tablespoons butter, melted


HOW TO MAKE:

Preheat the oven to 180 degree Celsius.
Brush the baking tray with margarine.
Put the pastry sheet horizontally, make 3 vertical cuts, you’ll have 3 medium sized rectangles. 
Cut each rectangle in half diagonally, creating 6 triangles.
Place each triangle so the wider part is toward you.
Place 1 tablespoons chocolate chips  on the bottom of each triangle.
Roll the dough up around the chocolate.
Place the chocolate croissants on a tray. 
Brush with evaporated milk.
Bake for 15 -30 minutes until golden brown and puffed.
Remove from the oven and brush with melted butter.
Serve warm or at room temperature with coffee or tea.


RESEP DALAM BAHASA INDONESIA


CHOCOLATE CROISSANTS


PUFF PASTRY
(KULIT PASTRY)

TAKEN FROM:
Book Recipe “Pastry and Pie”
By : Ike K Hermawan & Wulan Sucipto

BAHAN:

500 gram tepung terigu protein tinggi
50 gram mentega
7 ml air jeruk
10 gram gula halus
300 ml air
300 gram korsvet / Pastry margarin
(kalau ga ada bisa diganti dengan mentega), biarkan suhu ruangan
Bagi menjadi 3 bagian


CARA MEMBUAT:

Campur tepung terigu, mentega, garam dan air jeruk, uleni dengan tangan, tuang air sedikit demi sedikit sambil terus diaduk hingga kalis.
Bungkus plastic dan diamkan selama 20 menit.
Giling adonan dengan alat penggilas adonan setebal 3 mm hingga membentuk persegi panjang.
Ambil 1/3 bagian korsvet, lalu oleskan pada 1/3 lembar adonan.
Lipat dari bagian yang tidak terlapisi ketengah dan lipat bagian lainnya ketengah hingga membentuk 3 lapisan (menyerupai amplop)
Giling kembali dan lipat menjadi 3 lapisan berikutnya.
Bungkus adonan dengan plastic dan kain.
Simpan adonan dalam kulkas selama 30 menit.
Giling kembali dan ulangi hingga korsvet habis (3 kali).
Kemudian adonan siap untuk dibentuk atau dipakai.


CHOCOLATE CROISSANTS

BY:
WIDYA SRI RUSDIANTI

BAHAN:

puff pastry, dengan ukuran 30 X 30 Cm
Mini chocolate chips yang Anda inginkan
susu evaporated
2 sendok makan mentega, dicairkan.


CARA MEMBUAT:

Panaskan oven sampai 180 derajat Celcius.
Oleskan Loyang dengan mentega.
Letakkan pastry sheet dengan posisi horisontal, dan  potong secara vertical menjadi 3 bagian.
Maka akan memiliki 3 persegi panjang berukuran sedang.
Potong masing-masing persegi panjang setengah diagonal, membuat 6 segitiga.
Tempatkan bagian yang lebih luas mengarah kearah kita untuk setiap segitiga.
Letakkan 1 sendok makan coklat chips pada bagian bawah yang lebih luas pada setiap segitiga.
Gulung adonan yang sudah diberi coklat chips dari tempat yang luas ke tempat yang kecil.
Tempatkan chocolate croissant di atas loyang yang sudah diolesi mentega.
Oles permukaan atas croissant dengan susu evaporated.
Panggang selama 15 -30 menit sampai berwarna keemasan dan menggembung.
Keluarkan dari oven dan oles dengan mentega cair.
Sajikan hangat dengan kopi atau teh hangat.


YUMMY



Protected by Copyscape Plagiarism Finder

No comments:

Post a Comment