Monday, 12 August 2013

BANANA CHOCOLATE CHEESE PUFFS (PISANG MOLEN KEJU COKLAT)


RECIPE IN ENGLISH


BANANA CHOCOLATE CHEESE PUFFS
(PISANG MOLEN KEJU COKLAT)


PUFF PASTRY

TAKEN FROM:
Book Recipe “Pastry and Pie”
by : Ike K Hermawan & Wulan Sucipto

INGREDIENTS:

500 grams of flour
50 grams of butter
7 ml of orange juice
10 grams of refined sugar
300 ml of water
300 grams korsvet/ pastry margarine (if you can’t find it, can be replaced with butter), leave in the room temperature
Divide into 3 parts


HOW TO MAKE:

Mix flour, butter, salt and lemon juice, knead by hand, pour the water gradually, stirring constantly until smooth.
Cover the dough with plastic wrap and let stand for 20 minutes.
Mill the dough with a rolling pin to form a 3 mm thick rectangle.
Take 1/3 part of korsvet, then spread to 1/3 sheet of dough.
Fold the parts that are not coated to the middle and other parts to the middle, fold up to form 3 layers (like an envelope)
Mill back and fold into 3 next layers.
Wrap the dough with plastic and fabric.
Keep the dough in the refrigerator for 30 minutes.
Mill again and repeat until korsvet is used up (3 times).
Then the dough is ready to be formed.


BANANA CHOCOLATE CHEESE PUFFS
(PISANG MOLEN KEJU COKLAT)

BY :
WIDYA SRI RUSDIANTI

INGREDIENTS:

Puff Pastry with size 10X10 cm
3 banana, slice into 3 part and every part divided 4 slices
Cheddar cheese, cut the cheese to the length of banana
Chocolate  sprinkle
 Condensed milk


SPREAD:

Egg yolks, beaten off
A bit of vegetable oil
        ----> Mix well together

TOPPING:
Chocolate Sprinkle 


HOW TO MAKE :

Preheat Oven To 180 derajad celcius.
Prepare a baking paper and cut it according to the size of the pan.
Brush the base and side of the pan with margarine.
Put the baking paper at the bottom of the pan.
Brush the top of baking paper with margarine.
Take a sheet of puff pastry and put 2 pieces of banana, 1 slice cheese, 1 teaspoon of chocolate sprinkle, and sprinkle with 1 teaspoons of condensed milk.
Fold the top and bottom, then fold the left and right side overlap.
Do it until the end.
Arrange the pastry inside the pan and give enough space between them.
Brush the top of the pastry with spread ingredients.
Sprinkle with chocolate sprinkle.
Bake in oven until fluffy, crispy and browned surface.
Approximately 30 minutes. depending of the oven.


RESEP DALAM BAHASA INDONESIA


BANANA CHOCOLATE CHEESE PUFFS
(PISANG MOLEN KEJU COKLAT)


PUFF PASTRY
(KULIT PASTRY)

TAKEN FROM:
Book Recipe “Pastry and Pie”
By : Ike K Hermawan & Wulan Sucipto

BAHAN:

500 gram tepung terigu protein tinggi
50 gram mentega
7 ml air jeruk
10 gram gula halus
300 ml air
300 gram korsvet / Pastry margarin
 (kalau ga ada bisa diganti dengan mentega), biarkan suhu ruangan
Bagi menjadi 3 bagian


CARA MEMBUAT:

Campur tepung terigu, mentega, garam dan air jeruk, uleni dengan tangan, tuang air sedikit demi sedikit sambil terus diaduk hingga kalis.
Bungkus plastic dan diamkan selama 20 menit.
Giling adonan dengan alat penggilas adonan setebal 3 mm hingga membentuk persegi panjang.
Ambil 1/3 bagian korsvet, lalu oleskan pada 1/3 lembar adonan.
Lipat dari bagian yang tidak terlapisi ketengah dan lipat bagian lainnya ketengah hingga membentuk 3 lapisan (menyerupai amplop)
Giling kembali dan lipat menjadi 3 lapisan berikutnya.
Bungkus adonan dengan plastic dan kain.
Simpan adonan dalam kulkas selama 30 menit.
Giling kembali dan ulangi hingga korsvet habis (3 kali).
Kemudian adonan siap untuk dibentuk atau dipakai.


BANANA CHOCOLATE CHEESE PUFFS
(PISANG MOLEN KEJU COKLAT)

BY :
WIDYA SRI RUSDIANTI

BAHAN YANG DIPERLUKAN:

Kulit Pastry dengan ukuran 10X10 cm
3 buah pisang, potong menjadi 3 bagian dan setiap bagian di bagi menjadi 4 potong 
Keju kraft, potong keju sepanjang ukuran pisang
Coklat Meises
 Susu Kental Manis


BAHAN OLESAN:

Kuning telor, Kocok dengan garpu
Sedikit minyak goreng
        ----> Aduk rata menjadi satu

TOPPING:
Coklat Meises


CARA MEMBUAT:

Panaskan oven 180 derajat celcius.
Siapkan kertas roti dan potong sesuai dengan ukuran loyang.
Oles permukaan dan tepi loyang dengan mentega.
Letakkan kertas roti didasar loyang.
Oles lagi diatas kertas roti dengan mentega.
Ambil selembar kulit pastry ukuran 10X10 cm dan letakkan 2 potongan pisang, 1 potongan keju, 1 sendok teh coklat meises, dan taburkan dengan 1 sendok teh susu kental manis.
Lipat sisi atas dan bawah, kemudian lipat sisi kanan dan kiri bertumpuk.
Lakukan sampai habis.
Tata pastry dalam loyang, dan beri jarak sedikit antar pastry.
Oles permukaan atas dengan bahan olesan.
Taburi dengan coklat meises.
Panggang dalam oven hingga mengembang, crispy dan permukaannya berwarna kecoklatan.
Kira-kira selama kurang lebih 30 menit, tergantung dari ovennya.


Protected by Copyscape Plagiarism Finder

No comments:

Post a Comment