Monday, 26 November 2012

ROTI SOBEK COKLAT (CHOCOLATE TEAR BREAD)



RECIPE IN ENGLISH


Roti Sobek Coklat 
(ChocolateTear Bread)


Ingredients:

500 g high protein flour
3 egg yolks
100 gr sugar
30 g milk powder
11 g instant yeast
5 g salt
250 ml water
100gr butter / margarine
½ tsp. bread improver

Ingredients contents: (as you like)

Chocolate

Ingredients polish, beat flat with a fork:

1 whole egg
½ tsp. salt
1 tbsp. water.


Method :

In the container, combine the flour, sugar, milk powder, instant yeast, mix well. Pour the egg yolk and water, knead until smooth half, add butter and salt. continue knead until smooth and slippery right.

Weigh the dough each 40 grams, rounded. Let rise for about 15minutes. Deflated it, then fill with 1 tbs of the content, rounded back and put it in a round baking pan / box, let rise 30 minutes or more, until you feel lighter.

Brush the surface with polish ingredients, sprinkle with grated cheese or sesame, oven until cooked or approximately 15 minutes with a temperature of 180'C


RESEP DALAM BAHASA INDONESIA



Roti Sobek Coklat 
(ChocolateTear Bread)



Bahan:

500 g tepung terigu protein tinggi
3 kuning telur
100 gr gula pasir
30 g susu bubuk
11 g ragi instan
5 g garam
250 ml air
100gr mentega / margarin
½ sdt. bread improver

Bahan isi: (yang Anda suka)

coklat meisies

BAHAN UNTUK OLESAN, KOCOK RATA DENGAN GARPU:

1 butir telur
½ sdt. garam
1 sdm. air.


Cara Membuat:

Dalam wadah, campurkan tepung, gula, susu bubuk, ragi instan, aduk rata. Tuang kuning telur dan air, uleni sampai setengah halus, tambahkan mentega dan garam. terus uleni sampai tepat halus dan licin.

Timbang adonan masing-masing 40 gram, dibulatkan. Biarkan mengembang sekitar 15minutes. Kemudian Kempeskan, lalu isi dengan 1 sdm. Coklat meises, dibulatkan kembali dan memasukkannya ke dalam panci kue bulat / kotak, biarkan naik 30 menit atau lebih, sampai Anda merasa lebih ringan.

Olesi permukaan dengan bahan cat, taburi dengan keju parut atau wijen, oven sampai matang atau sekitar 15 menit dengan suhu 180'C


No comments:

Post a Comment