To make the tomato chilli sauce is really easy and so yummy
for the taste.
The Recipe For
LEMON GRILLED CHICKEN (AYAM BAKAR JERUK LEMON), you can
clik on :
http://widyasrirusdiantiskitchen.blogspot.com.au/2013/05/lemon-grilled-chicken-ayam-bakar-jeruk.html
The Recipe For
INDONESIAN COCONUT RICE (NASI UDUK),
you can click on:
RECIPE IN ENGLISH
TOMATO CHILLI SAUCE
(SAMBAL TOMAT)
INGREDIENTS:
1 large tomato
10 small red chilli
5 large red chilli
1 big red onion (In Australia) à In Indonesia, use 4 red
onions
3 clove of garlic
salt to taste
sugar to taste
1 tbsp. Grilled shrimp paste
The juice of 1/4 lemon
2 tbsp. Vegetable oil for sautéing
HOW TO MAKE:
Crush the Grilled shrimp paste in a pestle and mortar then
add the tomato, onion, garlic and chilli and grind into a smooth paste (1).
Heat a wok in a small flame, then add the oil and fry the
crushed tomato and chilli paste (1).
Add the lemon juice, sugar and continue to cook on a low
heat until the sugar is dissolved and the mixture has started to thicken
slightly then add salt to taste.
Lift and ready to serve with Grilled Chicken.
RESEP DALAM BAHASA INDONESIA
TOMATO CHILLI SAUCE
(SAMBAL TOMAT)
BAHAN YANG DIPERLUKAN:
1 buah tomat ukuran besar
10 buah cabe rawit merah
5 buah cabe merah
1 siung bawang merah besar (Di Australia) à Di Indonesia,
menggunakan 4 siung bawang merah
3 siung bawang putih
Garam secukupnya
Gula pasir secukupnya
1 sendok makan terasi bakar
¼ air jeruk lemon
2 sendok makan minyak goreng untuk menumis.
CARA MEMBUAT:
Ulek terasi sampai halus, kemudian tambahkan tomat, bawang
putih, bawang merah dan cabe. Ulek sampai halus.(1)
Panaskan wajan dengan api kecil, kemudian tambahkan minyak
goreng dan tumis Ulekan tomat dan cabe (1) sampai harum.
Tambahkan perasan jeruk lemon, gula pasir, dan terus dimasak
atau digoreng dengan menggunakan api kecil sampai gula pasir tercampur rata.
Goreng sambil terus diaduk sampai sambal tomat terlihat
kental dan berminyak, kemudian tambahkan garam secukupnya.
Angkat dan siap dinikmati dengan Ayam Bakar.
No comments:
Post a Comment