RECIPE IN ENGLISH
INDONESIAN BEEF CURRY
(RENDANG)
MODIFIED BY : ME
Ingredients:
1 kg topside or chuck steak
2500 ml of coconut milk
3 stalk lemongrass, crushed
1 sheet turmeric leaf, torn and tie
10 pieces of lime leaves
1 tbsp. tamarind water
Spices:
6 long dried chillies, seeds removed and torn in half (keep seeds if you like hot food)
150g Spanish onions, chopped
6 cloves garlic
3 cm ginger
3 cm galangal
2 cm turmeric
Salt to taste
Sugar to taste
How to make:
Cut the meat squares into 25-28 parts, wash and drain
Put the coconut milk to the pan, add the lemon grass, turmeric leaf, lime leaves and spices
Cook, stirring over the fire, stirring until boiling for 10 minutes
Put meat and toasted coconut stir until boiling, reduce the heat
cover the pan and continue to cook while stirring occasionally and let not burn until coconut milk thickens
Open the lid pan, add tamarind water.
Continue to cook over low heat until dry and oily
remove and serve
RESEP DALAM BAHASA INDONESIA
INDONESIAN BEEF CURRY
(RENDANG)
MODIFIED BY : ME
Bahan - Bahan Yang Dibutuhkan :
1 kg daging sapi tanpa urat
2500 ml santan
3 btg serai, memarkan
1 lmbr daun kunyit, robek-robek dan ikat
10 lmbr daun jeruk
1 sdm air asam
Bumbu Yang Dihaluskan :
6 bh cabe merah buang biji, jika tidak mau pedas bijinya jangan dibuang
150 gram bawang merah, dicincang
6 siung bawang putih
3 cm jahe
3 cm lengkuas
2 cm kunyit
3 sdt garam secukupnya
Gula pasir secukupnya
Cara membuat :
Potong-potong daging kotak persegi menjadi 25 – 28 bagian sesuai dengan serat, cuci dan keringkan.
Masukan santan ke dalam wajan, tambahkan serai, daun kuyit, daun jeruk dan bumbu halus
Masak diatas api sambil diaduk-aduk sampai mendidih selama 10 menit
Masukan daging dan kelapa sangrai aduk hingga mendidih, kecilkan apinya
tutup wajan dan terus masak sambil sekali-kali diaduk biar tidak gosong dan hingga santan mengental
Buka tutup wajan, masukan air asam.
Teruskan masak dengan api kecil sampai kering berminyak
Angkat dan hidangkan.
gozatzeko bazkari
맛있게 드세요
vestra frui farinam
No comments:
Post a Comment